به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور به نقل از سازمان مدیریت بحران، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران در این باره گفت: ورود سامانه چرخند حارهای شاهین در سواحل جنوب پاکستان تشکیل و با سرعت تقریبی ۱۵ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت به سمت آبهای ساحلی استان سیستان و بلوچستان است که فعالیت آن تا روز یکشنبه مورخ 11-7-1400 پیش بینی شده است.
نجار، وزش باد شدید تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و افزایش ارتفاع موج را از اثرات این سامانه دانست و افزود: شهرستان ها و بخشهای چابهار، کنارک، دشت یاری، فوج، قصر قند، سرباز، نیک شهر ، زرآباد، لاشار، راسک، جنوب ایرانشهر، سیب سوران، مهرستان، سراوان و دلگان تحت تاثیر قرار دارند.
وی اوج فعالیت اصلی طوفان را از ساعت 15 تا 22 روز شنبه در محدوده سواحل شهرستانهای جنوبی استان بیان کرد و گفت: بر اساس پیش بینی ها ساعت 24 امشب چشمه طوفان حاره ای که خسارت زا میباشد از سواحل استان خارج خواهد شد و سیلاب های احتمالی در مناطق ساحلی بسمت دریای عمان سرازیر گشته و در قسمتهای شمالی برخی از مخازن سد های زیردان و پیشین ظرفیت آبریزی دارند.
دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور اهم اقدامات صورت گرفته در این خصوص را صدور هشدار لازم از سوی سازمان مدیریت بحران مبنی بر آمادهباش کامل اعضا ستاد اضطراری استان های تحت تاثیر دانست و افزود: تماس با استانداران سیستان و بلوچستان و هرمزگان و تأکید بر اتخاذ تمهیدات لازم و فوری و نیز تشکیل ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و ستاد بحران شهرستانهای جنوب استان در منطقه چابهار از جمله اقدامات احتیاطی در این مورد است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور استقرار مدیران ستاد مدیریت بحران استان در منطقه چابهار از روز جمعه مورخ 9-7-1400جهت مدیریت بهنگام حادثه و اعلام آمادهباش کلیه اعضای ستاد مدیریت بحران استان و شهرستانهای تابعه و لغو مرخصی و ماموریت مدیران را از دیگر اقدامات موثر در مدیریت این سامانه دانست و تاکید کرد: استقرار ماشین آلات و ادوات امدادی در مناطق تحت تأثیر به منظور اقدام لازم در شرایط اضطرار، آمادهسازی مناطق ایمن جهت اسکان اضطراری آسیب دیدگان احتمالی و تخلیه ساکنان در معرض خطر و همچنین اعلام هشدارهای لازم به مالکین شناورهای صیادی و صیادان برای عدم تردد دریایی طی مدت وقوع طوفان از جمله این تمهیدات برشمرد.
نجار به همکاری حداکثری نیروهای نظامی و انتظامی، تشکلهای مردمنهاد و بسیج مردمی با دستگاههای متولی اشاره کرد و گفت: تعدادی مراکز ورزشی و سوله با رعایت پروتکل های بهداشتی جهت اسکان اضطراری مهیا شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران درباره خسارات وارده این طوفان تصریح کرد: این حادثه تا ساعت 16 روز شنبه تنها یکنفر مصدوم در شهرستان دشتیاری داشته و فوتی گزارش نشده است اما متاسفانه تاکنون 2 دستگاه لنج باری بعلت طوفان و امواج غرق شده اند.
نجار به سقوط تعداد 6 عدد تیر برق و قطع شبکه توزیع در منطقه پسابندر اشاره کرد که بلافاصله با تلاش نیروهای عملیاتی توانیر وصل گردید.
وی افزود: در حال حاضر کلیه شبکههای آب، گاز و مخابرات در وضعیت عادی میباشند.
نجار گفت: با ورود سامانه بارشی تحت عنوان چرخنده حارهای شاهین در مناطق جنوب شرقی کشور برخی از مناطق استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان تحت تأثیر سامانه مذکور قرار گرفته است.
نظر شما